Βλέπετε παλαιότερο αρχείο των αγώνων. Για να βρείτε το τελευταίο πατήστε εδώ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα & Ανακοινώσεις Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Οι σκέψεις μετά τον τερματισμό

Η οργανωτική επιτροπή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2022, λίγα 24ωρα μετά τον τερματισμό του αγώνα, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στα πληρώματα που στήριξαν καίρια με τη συμμετοχή τους την αναβίωση του αγώνα Sporting -μαζί με τη νεοσύστατη κατηγορία Legends- μετά από 6 χρόνια, καθώς και όλους τους αγωνιζόμενους που συνέβαλλαν στη μεγάλη επιτυχία του διεθνούς αγώνα Regularity.

Μαζί με τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων που εργάστηκαν σκληρά για την οργάνωση του αγώνα, η συμβολή των συμμετεχόντων ήταν καίριας σημασίας. Με την εμπειρία και τις ικανότητες όλων, η διεξαγωγή του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία – όπως εκφράστηκε και με τα λόγια πληθώρας αγωνιζόμενων κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και μετά τον τερματισμό.

Η επιτυχία αυτή έχει και διεθνές αντίκτυπο, τόσο για τον αγώνα Regularity που ήταν ήδη προκριματικός αγώνας του φετινού FIA Trophy for Regularity Rallies, όσο και για τον αγώνα Sporting που μετά τη φετινή του επιστροφή διεκδικεί με αξιώσεις πλέον μία θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων της FIA το 2023.

Παράλληλα, η επιτυχία του ΙΡΑ 2022 αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για την επιστροφή και περαιτέρω ανάπτυξη του αγώνα την επόμενη χρονιά, αλλά και επιπλέον βάζει σε σκέψεις την Επιτροπή Αγώνων (ΕΠΑ) και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΕ να αποκτήσουν το 2023 και τα Sporting Ιστορικά Αυτοκίνητα τους δικούς τους αγώνες.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να θεσπιστεί ένας νέος θεσμός αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα Sporting και για εκείνα της κατηγορίας Legends (της δεκαετίας 1991-’99), που θα περιλαμβάνει το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις και δύο ακόμη Ράλλυ.

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, το ενδιαφέρον, η αναπόκριση και η στήριξη των αγωνιζόμενων, δημιουργούν το καλύτερο υπέδαφος πάνω στο οποίο η ΕΠΑ και η ΟΜΑΕ φιλοδοξούν να χτίσουν κάτι καινούριο και συναρπαστικό για το χώρο των αγωνιστικών Ιστορικών αυτοκινήτων. Μείνετε συντονισμένοι!