Βλέπετε παλαιότερο αρχείο των αγώνων. Για να βρείτε το τελευταίο πατήστε εδώ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νέα & Ανακοινώσεις Οδηγός Ειδικών Διαδρομών (Sporting & Legends): Πού να πάτε, τι να δείτε

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά σήμερα (Παρασκευή 3/6) με τον τεχνικό και διοικητικό έλεγχο στο χώρο στάθμευσης του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ στις 16:00-20:00 το απόγευμα. Διαβάστε όλα χρειάζεται να ξέρετε για να παρακολουθήσετε στις Ειδικές Διαδρομές τα αγωνιστικά ιστορικά rallycars των Sporting & Legends.

Πανηγυρική εκκίνηση
Σάββατο 4 Ιουνίου
Ώρα: 09:30
Πρόποδες Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Ροβέρτου Γκάλι, Αθήνα)

ΕΔ1 Σκούρτα
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 10:53
Κλείσιμο ΕΔ: 08:53
Η Ε.Δ. είναι κοντά στην Αθήνα. Επίπεδη, γρήγορη, με πολύ καλό οδόστρωμα και λίγες προσβάσεις.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Από την Αττική οδό στρίβετε δεξιά προς Άνω Λιόσια-Περιφερειακή Αιγάλεω, με κατεύθυνση προς την Φυλή. Διασχίζετε τη Φυλή και ανεβαίνετε προς τα Δερβενοχώρια. Μετά από 24χλμ φθάνετε στο οροπέδιο των Δερβενοχωρίων και στην μεγάλη ευθεία πριν την διασταύρωση προς Στεφάνη (αριστερά), Πύλη (ευθεία) και Σκούρτα (δεξιά), στρίβετε δεξιά σε κάθετο χωματόδρομο και σε 40 μ. συνανάτε το (Σταθμό Ελέγχου Χρόνου) ΣΕΧ 1, όπου αρχίζει η ΕΔ.

ΕΔ2 Ασωπία
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 11:51
Κλείσιμο ΕΔ: 09:51
Και αυτή η Ε.Δ. είναι κοντά στην Αθήνα. Είναι, όπως και τα Σκούρτα, επίπεδη και γρήγορη, και παρέχει λίγες περισσότερες προσβάσεις.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Από το χωριό Κλειδί στρίβετε αριστερά προς Ασωπία – Θήβα. Μετά από 8χλμ φθάνετε στο χωριό Ασωπία και κατευθύνεστε προς το Δημοτικό Στάδιο Ασωπίας, το αφήνετε αριστερά και σε 0.60 χλμ. συναντάτε την εκκίνηση της ΕΔ2.

ΕΔ3 Θήβα
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 12:19
Κλείσιμο ΕΔ: 10:19
Η Ε.Δ. είναι κλειστή, αργή σε πολλά σημεία, με πολύ καλό οδόστρωμα. Οι προσβάσεις είναι δύσκολες, λόγω των πολλών διασταυρώσεων.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Σε 0.80 χλμ μετά το χωριό Νεοχωράκι προς Θήβα, συναντάτε αριστερά γήπεδο και δεξιά πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στρίβετε δεξιά στον χωματόδρομο και στην είσοδο του πάρκου, και συναντάτε την ΕΔ3.

ΕΔ4 Λιβαδειά
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 14:54
Κλείσιμο ΕΔ: 12:54
Η ΕΔ στα πρώτα 3 χιλιόμετρα είναι ανηφορική, μετά γίνεται επίπεδη, με συνεχείς στροφές, αργή, με καλό οδόστρωμα και μία μόνο πρόσβαση στο 3ο χλμ.
Προσβαση στην αφετηρία: Στην έξοδο της Λιβαδειάς, περνάτε το κέντρο ΘΟΛΟΣ (πρατήριο SHELL) και συνεχίζετε προς Αράχωβα. Μετά 2 χλμ επί της κεντρικής οδού στρίβετε αριστερά (πρατήριο REVOIL) και σε 0.50 χλμ σε “διχάλα” στρίβετε δεξιά στον χωματόδρομο και συναντάτε την αφετηρία της ΕΔ4. Μπορείτε να προσεγγίσετε την ΕΔ και από τον τερματισμό, στην τοποθεσία Καρακόλιθος (στις ταβέρνες).

ΕΔ5 Παρνασσός
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 16:27
Κλείσιμο ΕΔ: 14:27
Είναι η γνωστή Ακροπολική ΕΔ Γραβιά-Δροσοχώρι. Κατηφορική με κλειστά κομμάτια, καλό οδόστρωμα και 2 μόνο προσβάσεις.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Φθάνοντας στην Αράχωβα, τη διασχίζετε και συνεχίζετε προς Λιβάδι και χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού. Μετά το Λιβάδι, τη δ/ση των χιονοδρομικών κέντρων, τη διασταύρωση αριστερά προς Καλάνια, συνεχίζετε και σε 4 χλμ συναντάτε διασταύρωση αριστερά με πινακίδες Άγιο Κοσμά και Αργοστύλια. Μπαίνετε αριστερά όπου πλάτωμα αριστερά και δύο ξύλινα σπίτια δεξιά. Συνεχίζετε τον χωματόδρομο και σε 3 χλμ, στη διασταύρωση με πινακίδα Άγιος Κοσμάς, Αργοστύλια, συναντάτε την αφετηρία της ΕΔ5. Μπορείτε να προσεγγίσετε τον τερματισμό στα γραφεία του εργοταξίου των Μεταλλείων Δελφοί – Δίστομο.

ΕΔ6 Καρούτες
Σάββατο 4 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 21:33
Κλείσιμο ΕΔ: 19:33
«Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Όταν λέμε Καρούτες, εννοούμε το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις και το αντίθετο. Νυχτερινή, κατηφορική, με αναχώματα από πάνω έως κάτω, ασφαλής, με τέλειο οδόστρωμα και 2 δύσκολες προσβάσεις.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Πριν την ΕΔ6 τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στη Μαρίνα Ιτέας επί 2 ώρες για Service. Για να προσεγγίσετε τη νυχτερινή ΕΔ «Καρούτες» βγαίνετε στον κεντρικό δρόμο Ιτέας-Γαλαξειδίου. Σε 5 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Αγία Ευθυμία, την διασχίζετε, προχωράτε προς Βουνιχώρα. Διασχίζετε τη Βουνιχώρα και σε 13 χλμ στη διασταύρωση Γαλαξειδίου-Λιδωρικίου στρίβετε δεξιά προς Λιδωρίκι και συνεχίζετε προς Παλαιόκαστρο, Πεντάπολη, Σκαλούλα. Αφού περάσετε όλα αυτά τα χωριά, φθάνετε στην είσοδο του Λιδωρικίου και στρίβετε αμέσως δεξιά προς το χωριό Καρούτες. Ανεβαίνετε, διασχίζετε το χωριό Καρούτες και προχωράτε προς τα Μεταλλεία. Φθάνετε πάνω στο οροπέδιο, όπου άσφαλτος και συρματοπλέγματα των Μεταλλείων και συναντάτε την αφετηρία της ΕΔ6.

ΕΔ7 Άμφισσα
Κυριακή 5 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 09:28
Κλείσιμο ΕΔ: 07:28
Η ΕΔ είναι ανηφορική στα πρώτα 3 χλμ., μετά επίπεδη με οδηγικό ενδιαφέρον, ασφαλής με πολύ καλό οδόστρωμα και 2 δύσκολες προσβάσεις.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Από τη Μαρίνα Ιτέας βγαίνετε στο κεντρικό δρόμο, στρίβετε δεξιά προς Άμφισσα και σε 12 χλμ. στρίβετε αριστερά προς το Νοσοκομείο Άμφισσας. Περνάτε το Νοσοκομείο και σε 7 χλμ. στρίβετε δεξιά όπου πινακίδα Καρούτες, σε 100 μ. φθάνετε στο εργοστάσιο και στην πινακίδα προς Καρούτες και συναντέτε την αφετηρία της ΕΔ7.

ΕΔ8 Στρώμη
Κυριακή 5 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 10:46
Κλείσιμο ΕΔ: 08:46
Η κλασική Ακροπολική ΕΔ Στρώμη-Καλοσκοπή. Ανηφορική, κλειστή, με καλό οδόστρωμα και 1 μόνο εύκολη πρόσβαση από το χωριό Πανουργιάς.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Διασχίζοντας το Λιδωρίκι συνεχίζετε προς Συκέα. Φθάνετε στο χωριό Στρώμη, στρίβετε δεξιά, διασχίζετε το χωριό και στην έξοδο προς το βουνό συναντάτε το σημείο όπου αρχίζει η ΕΔ8.

ΕΔ9 Ελάτεια
Κυριακή 5 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 13:24
Κλείσιμο ΕΔ: 11:24
Η γνωστή Ακροπολική ΕΔ Ελάτεια-Ζέλι. Ανηφορική, γρήγορη, με ανοιχτά κομμάτια, με πανοραμική θέα και πολύ καλό οδόστρωμα.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Μετά από στάση 45′ στο χωριό Γραβιά, οι αγωνιζόμενοι θα αναχωρήσουν προς Αμφίκλεια-Ελάτεια για να φτάσουν στο χωριό Ελάτεια. Για να φτάσετε στην εκκίνηση της ΕΔ Ελάτεια, περνάτε περιφερειακά το χωριό με κατεύθυνση προς Σφάκα – Καλαπόδι – Αταλάντη. Μετά 2.80 χλμ. στη διασταύρωση στρίβετε αριστερά στην πινακίδα «Προφήτης Ηλίας Ελάτειας» και μετά από 0.80 χλμ. φθάνετε στην εκκλησία και στην αφεητρία της ΕΔ. Μπορείτε να προσεγγίζετε την ΕΔ και από τον τερματισμό της, στην είσοδο του χωριού Ζέλι.

ΕΔ10 Δίστομο
Κυριακή 5 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 14:52
Κλείσιμο ΕΔ: 12:52
Στην αρχή ανηφορική, μετά έπίπεδη και στο τέλος κατηφορική. Πολύ γρήγορη, με πολύ καλό οδόστρωμα, έχει οδηγικό ενδιαφέρον, με πρόσβαση μόνο από το ΣΤΟΠ.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Μέσα στο Δίστομο, στο πρώτο κόμβο στρίβετε αριστερά και διασχίζετε τον παλιό δρόμο προς Λιβαδειά. Μετά από 2.60 χλμ. και πριν βγείτε στον κεντρικό δρόμο Αράχωβας-Λιβαδειάς, συναντάτε δεξιά χωματόδρομο, μπαίνετε και αρχίζετε να ανεβαίνετε το βουνό. Μετά 1.50 χλμ. συναντάτε την αφετηρία της ΕΔ. Μπορείτε να προσεγγίσετε τον τερματισμό της ΕΔ από την είσοδο του χωριού Στείρι.

ΕΔ11 Νεοχωράκι
Κυριακή 5 Ιουνίου
ΩΡΑΡΙΟ 1ου αυτ/του: 16:57
Κλείσιμο ΕΔ: 14:57
Η ΕΔ είναι η ίδια με την ΕΔ2 Ασωπία, με αντίθετη φορά και ίδια χαρακτηριστικά.
Πρόσβαση στην αφετηρία: Από τη Θήβα και με κατεύθυνση προς Αθήνα, στρίβετε δεξιά στην παλαιά Εθνική οδό προς Ελευσίνα. Συνεχίζετε προς Ελευσίνα και σε 2.60 χλμ., στα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου Θηβών, στρίβετε αριστερά προς Νεοχωράκι, Καλλιθέα, Ασωπία, Τανάγρα. Μετά από 6 χλμ. στο κέντρο του χωριού Νεοχωράκι, στρίβετε δεξιά προς τα χωράφια του χωριού και σε 0.80 χλμ. συναντάτε την αφετηρία της ΕΔ11. Αν θέλετε να προσεγγίσετε την ΕΔ από τον τερματισμό, θα πρέπει να πάτε στην είσοδο του χωριού Ασωπία.

Τερματισμός
Κυριακή 5 Ιουνίου
Ώρα: 19:00
Ζάππειο Μέγαρο (Αθήνα)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ (Σάββατο 4 Ιουνίου)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ (Κυριακή 5 Ιουνίου)